Esti dansator profesionist ?
Vrei sa treci la urmatorul nivel?
Atunci vino la Scoala de Campioni Magic Star alaturi de
Campionul Mondial Iurie Brais Maestru Emerit al Sportului

si fa-ti visul sa devina realitate!

maestru concursuri premii

miresimireasaCursuri de Dans Sportiv

Home | CV Iurie Brais
CV - Iurie Brais
cv iurieAre 49 de ani şi s-a născut la Chişinău. A absolvit Institutul de cultură din Chişinău, specialitatea organizator de evenimente. În 1995 devine vicecampion al Europei în cadrul Ansamblului „Codreanca”, în 1997 – campion mondial cu acelaşi ansamblu. Maestru emerit al sportului din R. Moldova.

Discipolii lui fac parte din lotul naţional al României la dansuri sportive. La timpul lui, a fost singurul moldovean care a făcut parte din lotul URSS la dansuri sportive, iar acum 20 de ani, perechea Marina şi Iurie Braiş simbolizau „legenda vie” a dansurilor sportive moldoveneşti. Discipol incontestabil al soţilor Svetlana şi Petru Gozun, Iurie Braiş şi-a creat propria şcoală de dansuri sportive la Constanţa. Îşi doreşte din tot sufletul ca elevii lui să devină campioni mondiali şi europeni şi să atingă performanţele clubului care l-a făcut celebru, „Codreanca”.

„Prin munca şi devotamentul meu am demonstrat că basarabenii sunt oameni demni, ambiţioşi şi merită tot respectul”, declară Iurie Braiş, unul dintre numele de referinţă a „Codrencii”, care astăzi conduce Clubul „Magic Star” din Constanţa. „Secretul reuşitei e unul simplu, totul depinde de faptul cât de hotărât eşti în ceea ce vrei să faci. Dacă ai dorinţă, este imposibil să nu reuşeşti”. Se află de opt ani în România şi a venit la invitaţia Teatrului de balet „Oleg Danowski” de a deschide o şcoală de dans.

Chiar dacă începutul a fost unul anevoios, a depăşit obstacolele cu răbdarea unui sportiv de performanţă. Iurie Braiş a dedicat dansului sportiv 20 de ani din viaţă. A ajuns din pură întâmplare în acest domeniu: era elev la Şcoala de fotbal „Nistru” când, într-o zi, o profesoară a întrebat întreaga clasă dacă nu vrea cineva să meargă la o lecţie de dans sportiv. Un coleg, pasionat de dansuri, i-a zis că-i dăruieşte o mască antigaz, dacă merge cu el la lecţie (Iurie fiind sub influenţa „războiului rece”, îşi dorea din toată inima o astfel de „jucărie”). A mers, fiind tentat de „recompensă”, neştiind că din acea zi viaţa i se va schimba în întregime. „Era perioada în care cântau „Boney M”, „ABBA”. Am rămas frapat de muzică, de dansuri şi am decis imediat să rămân. Timp de un an, am mers o zi la fotbal şi alta – la dansuri”, îşi aduce aminte campionul Moldovei. A urmat o carieră fulminantă la „Codreanca”, unde mai bine de zece ani Marina Braiş i-a fost parteneră de dans.  Iurie Braiş este primul şi ultimul dansator moldovean care a făcut parte din lotul URSS la dansuri sportive – ultima competiţie datând cu 1990, când echipa URSS a câştigat Cupa Canadei. În perioada 1987-1995, a deţinut consecutiv titlul de campion al Moldovei.

La Constanţa a reuşit să organizeze o şcoală profesionistă, care cuprinde toate stilurile de dans, începând cu latino şi terminând cu rock-n-roll, unde se antrenează peste 200 de copii şi tineri. Fără exagerări, la ora actuală, „Magic Star” este unul din cluburile cu cele mai bune rezultate din România, datorită muncii, perseverenţei, sacrificiului şi dorinţei de a ajunge cei mai buni. Federaţia română de dansuri sportive l-a premiat pe Iurie Braiş nu o dată cu titlul de „Antrenor al anului”. Elevii lui au participat la diferite campionate mondiale şi europene din Danemarca, Franţa, Germania, Lituania, Italia, Bulgaria, fiind campioni ai României la latino (juniori), vicecampioni ai României la latino (tineret) şi campioni de bronz la latino (adulţi). „Încercăm să ne racordăm la toate exigenţele mondiale în materie de dans sportiv şi să participăm la concursurile internaţionale şi naţionale de referinţă”. Recent, elevii lui s-au întors de la competiţiile din Moscova şi Marseille.

Pe lângă ceea ce face la „Magic Star” (a primit nenumărate oferte de a deschide noi şcoli de dansuri sportive în judeţul Constanţa), de ceva timp, Iurie Braiş le-a propus constănţenilor un nou „serviciu” - lecţii de vals pentru tinerii aflaţi în pragul căsătoriei. Nu în ultimul rând, combinând arta cu afacerea, trupa de dans „Magic Star” oferă diverse programe artistice la nunţi.

 

Galerie video

 

video    video    video     video png

video

 
 

Delia si MelisaIurieLa mare 2011

 

 
 

.

show

Adresa contact

Casa de Cultura Constanta
B-dul Al. Lapusneanu nr. 1

 

contactharta